Fotboll i casinovärlden

Fotbolls-VM är i full rulle och allt som har med fotboll att göra är trendigt och populärt. Vi tror att eftersom VM har varit en snackis länge och Champions League precis är avklarad passade spelutvecklarna på att vänta med lanseringen av de senaste spelautomaterna tills avspark. Det har nämligen dykt upp flera fotbollsrelaterade spelautomater på senaste tiden.

Fotboll i spelautomatsform är så klart lite annorlunda är vanliga fotbollsspel. Det handlar mer om grafiken och känsla för spelautomaten än någon form av fotbollsmekanik.  Ett av de första spelen vi tittade närmare på var Foxin’ Wins Football Fever där den tecknade räven agerar domare. Om du är välbevandrad inom spelautomaterna känner du säker igen räven: det är den berömda räven från NextGen som dykt upp på flera platser. Räven finns med på de 25 vinstlinjerna och är den som ger bäst utdelning. Annars ska du titta efter rävungarna eller trofén. Ett fint utstick från andra är musiken: det är högt tempo som vanligt men när du inte agerar hörs endast fågelkvitter så du kan lämna spelet på medan du gör annat en stund, utan att du behöver sänka volymen.

En barndomsklassiker har klivit in i vuxenlivet och dyker numera upp i spelautomater. Personer som var ung eller hade småbarn under tidiga 90-talet kommer säkert ihåg trollet Hugo. Han blev som populärast när han var med i tv där barn kunde ringa in och spela honom för att vinna fina priset. Hugo har fortsatt att vara generös och nu är han målvakt i Pragmatic Plays spelautomat The Champions. Utvecklarna har gått ett steg längre och representerar de 32 lagen som faktiskt deltar i årets fotbolls-VM. Spelet i sig har också annorlunda upplägg, du får välja vilket lag du vill vara och pricka in vilken symbolruta som du tror det blir mål på.

Därefter satsar du och ser var du hamnar, för varje nytt mål på raken ökar multiplikatorn så du vinner högre och högre summor varje gång. Ett roligt och lite annorlunda upplägg gentemot att bara snurra på fem hjul. Om du prickar in bonusen kan även få testa straffsparkar med chans att vinna 100 gånger insatsen om du gör 5 av 5 mål!